Athlete's Nutrition - BCAA 250 гр

  • Намалява секрецията на кортизол;

  • Възстановява тъканите на мускулатурата;

  • Понижава нивата на мазнини;

  • Спира разграждането на незаменими аминокиселини в тялото;

  • Повишава спортните постижения;

  • Оформя релефа на мускулите;

  • Увеличава издръжливостта, скоростта и силата.

40,00 лв.
  • Производител: ATHLETE’S NUTRITION
  • Кат. номер: AN0005
- +
купи
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:
Подробно описание +

Аминокиселините – са особени изграждащи компоненти на протеините. Левцин, Изолецин и Валин – аминокиселини имащи специална разклонена структура, от тук и названието аминокиселини с разклонена верига ВСАА. ВСАА са важни, тъй като се абсорбират в мускулите, а не в черния дроб като другите аминокиселини. В резултат на това могат да се използват като източник на енергия и за синтеза на протеините. ВСАА съставлява приблизително една трета от скелетните мускули на човешкото тяло. ВСАА – това са три от осемте незаменими аминокиселини.

Терминът „незаменими” означава, че организма не може да ги синтезира, те трябва да се набавят чрез храната или добавки. Червеното месо и млечните продукти са важни доставчици на ВСАА, а също така те могат да бъдат получени и от пилешко и пуешко месо. Ролята на аминокиселините в човешкото тяло е много голяма. От аминокиселините са съставени протеините, а от своя страна те практически формират почти всички компоненти на организма: основните жлези, връзки, сухожилия, косми, кости, дори и хормони. Но преди всичко протеините са нужни за образуването на мускулната тъкан, поради това ролята на аминокиселините в хранителния режим на спортистите е трудно да се оцени. Когато е недостатъчно количеството на аминокиселини в кръвта не може да има растеж или възстановяване на мускулите.


BCAA съдържа незаменимите аминокиселини Левцин, Изолевцин и Валин, които имат особена разклонена структура, от където идва и названието аминокиселини с разклонена верига. Те допринасят за блокирането на катаболитния хормон кортизол, понижавайки неговото секретиране и предотвратявайки разрушаването на мускулните тъкани при дефицит на питателни вещества или в момент на тежко натоварване. Съдействат за обновяване функциите на мускулната тъкан, давайки енергия и мощен анаболен ефект на целия организъм. Подпомагат стимулирането на производството на инсулин и забързват транспортирането на аминокиселини и глюкоза в мускулите. Оказват влияние на секретирането на хормона лептин, което от своя страна засилва метаболизма и изгарянето на мазнините и понижава апетита. Намаляват нивото на серотонин в тялото, с което се забавя настъпването на умора и се насърчава синтеза на белтъчини. Това води до повишаване производителността като издръжливост, скорост и сила по време на тренировки. Аминокиселините с разклонена верига са особено полезни за поддържане на мускулната маса при нискокалорийна диета, при която тялото изпада в катаболно състояние - мускулен разпад.

 

Прием:

Препоръчителния дневен прием е по 5 g (1 чаена лъжичка с връх) от продукта между храненията, 30-45 минути преди и/или веднага след тренировка.

 

Съхранение:

Препоръчително е продуктът да се разклаща един път в седмицата и преди прием, поради комплексната структура на неговите активни съставки. Така се гарантира правилното съотношение на съставките в сместа и ефективността им в една доза.

 

Опаковка: 250 гр/ 50 дози

 

Производител: Athlete’s Nutrition, България

 

Допълнителна информация +

 

Важно:

Консултирайте се с квалифициран медицински специалист преди да приемете този продукт, ако сте бременна, кърмите, с влошено здравословно състояние или сте под 18-годишна възраст.

Продуктът е хранителна добавка, а не лекарство.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене.

 

Съхранение:

Да се съхранява на сухо и проветриво място, при температура до 25 С.

Да не се излага на директна слънчева светлина.

Да се пази далеч от деца.

Не използвайте, ако е нарушена целостта.

Характеристики +
Тип
Хранителни добавки
Производител
Athlete's Nutrition
Форма
Прах
Категория
Аминокиселини
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!